Előfizetői tartalom

Tényleg olyan nagyok a jövedelemkülönbségek Magyarországon?

Portfolio
Bár a bruttó órabér mediánja alapján a magyar fizetések EU-s viszonylatban a sereghajtók között vannak, a magas és az alacsony keresetűek közötti különbség alapján inkább a középmezőnybe tartozunk - olvasható ki az Eurostat 2014-re vonatkozó statisztikáiból. Külön figyelmet érdemel, hogy régiós társainkhoz képest kifejezetten kicsik a különbségek a magasabb és az alacsonyabb fizetések között.

Az Eurostat közelmúltban megjelent kiadványában összesítette, hogy az egyes Európai Uniós tagországokban mekkora volt a bruttó órabér mediánja, illetve hogy egy óra munkáért mekkora bért kaptak az első jövedelmi decilisbe (kereset alapján a legalacsonyabb 10%-ba) tartozók, illetve azok, akik a legjobban kereső 10%-ba tartoztak. A bruttó órabér mediánja alapján 2014-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés