Előfizetői tartalom

Ma már senki sem mondhatja Magyarországra, hogy bóvli lenne (TOP 10 sztori - 9.)

Portfolio
Az idén majdnem öt év után fordult elő, hogy mindhárom nagy hitelminősítő a befektetésre ajánlott kategóriába emelte vissza Magyarországot, vagyis megtörtént végre az, amire évek óta vártunk. A lépéseket a piac is beárazta már korábban, ennek ellenére mi úgy gondoljuk, hogy ez volt 2016 egyik legfontosabb gazdasági sztorija.

2011 novembere és 2012 januárja között rövid időn belül mindhárom nagy hitelminősítő (Fitch, Moody's, Standard & Poor's) is a befektetésre nem ajánlott (bóvli) kategóriába minősítette le Magyarországot. Azóta a magyar gazdaság jelentős javulást ért el, így egy ideje már indokolt volt az ország felminősítése. Ez először idén májusban történt meg, amikor a Fitch emelte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés