Előfizetői tartalom

A Brexit és az olasz népszavazás után jövőre is lesz mitől rettegni

Portfolio
A 2016-os évben több olyan politikai esemény is történt, melyre előzetesen kevesen számítottak. A sort a britek nyitották nyáron a Brexit-népszavazással, majd jött Donald Trump, aki megnyerte az amerikai elnökválasztást, december elején pedig az olasz kormányt buktatták meg a választópolgárok egy referendummal. Részben ezek az események okozzák, hogy a 2017-es politikai kockázatokkal kapcsolatban már most sokkal érzékenyebb a piac. A szakemberek elsősorban a német és a francia választásoktól féltik a kontinenst, de Törökország is egy lőporos hordó jelenleg, ami bármikor felrobbanhat.

Sok szakértő szerint 2017-ben akár az Európai Unió sorsa is eldőlhet, hiszen olyan politikai kockázatok fenyegetik a kontinenst, melyeken egyáltalán nem biztos, hogy sikerül úrrá lenni. Szinte minden tagállamban megfigyelhető a populista pártok előretörése, az eddigi elit elutasítása, ami a jövő évi választásokon csúcsosodhat ki. Emellett most is van egy-két olyan egyedi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés