Előfizetői tartalom

Ez volt idén a világ 10 leggyorsabb országa

Portfolio
Miközben a világ a globalizáció válságával és a nyugati társadalmak alsó középosztálybeli polgárainak helyzetével van elfoglalva, addig vannak országok, akik köszönik szépen, jól elvannak ezzel a haldokló globalizációval. Az idén is folytatódott ugyanis a sikeresebb feltörekvő gazdaságok felzárkózása, ami Ázsia jelentős részét kezdi kiemelni a mélyszegénységből. Toplista a 2016-év GDP-növekedési bajnokairól az IMF legutolsó előrejelzése alapján.

1. Irak: 10,3%Valószínűleg kevesen tippeltek arra, hogy az idei év növekedési bajnoka Irak lesz. És az idei évre jellemző is, hogy a világ leggyorsabban növekvő gazdasága az igen ellentmondásos közel-keleti ország lett. Az Iszlám Állam tébolya által sújtott térségben a magánszektort még a költségvetési konszolidáció is sújtja. Ennek megfelelően a gazdaság jelentős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés