Előfizetői tartalom

45%-kal nő jövőre a közmunkás és a minimálbér közötti különbség

Portfolio
Az idei 22 ezer forint körülről jövőre 32 ezer forint körülre, azaz 45%-kal nőtt a teljes munkaidőben dolgozó közfoglalkoztatottak nettó bére és a minimálbér nettója közötti különbség - hívja fel a figyelmet a karácsony előtt megjelent kormányrendelet alapján a mai Magyar Nemzet. A cikk szerint a kormány tudatos döntése, hogy a normál foglalkoztatás minimálbérétől elmarad a közmunkás bér jövő évi emelése, hogy ezzel is a munkaerőpiacra tereljék a közfoglalkoztatottakat, de kérdéses, hogy ez az ösztönző a résztvevők nagy részénél mennyire működik majd.
A cikk főbb információi:Idén végül nem emelkedett a teljes munkaidőben dolgozó közfoglalkoztatottak bére, jövőre pedig a karácsony előtt megjelent rendelet (463/2016) szerint januártól bruttó 2375 forinttal emelkedik (a jelenlegi 79 155 forintról 81 530-ra), vagyis a kézhez kapott nettó összeg az eddigi 51 847 forintnál mintegy 1500 forinttal lesz több, és kúszik valamivel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái