Előfizetői tartalom

Létezik a földi pokol 2016-ban

Portfolio
Háborúk, humanitárius katasztrófák, olaj és egy kis kommunizmus - ezek azok a tényezők, amelyek az idén is nagy gazdasági visszaesésekhez vezettek. Miközben a világ egy részében (főként Délkelet-Ázsiában) töretlen fejlődés, addig továbbra is vannak a bolygónknak nagyon szomorú területei is. Az IMF legfrissebb előrejelzése alapján összeállítottuk az idei év 10 legrosszabbul teljesítő gazdaságának a listáját.

1. Dél-Szudán: -13,1%A GDP visszaesésének mértékét nyugodtan tekintsük hozzávetőleges becslésnek, hiszen a dél-szudáni állapotok nemigen teszik lehetővé normális statisztikai rendszer működtetését. Pedig a 2011-ben alakult ország a nyersanyagkincsei révén akár sikeres is lehetne, ám ehhez képest az országban katasztrofális állapotok uralkodnak. Polgárháború, milliós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés