Előfizetői tartalom

A briteken kívül senki nem hitt benne, mégis hátat fordítottak Európának (TOP 10 sztori - 2.)

Portfolio
Az év első nagy tanulsága az volt, hogy ki lehet lépni önként az Európai Unióból. Vagy legalábbis lehet róla népszavazáson dönteni, hiszen egyelőre Nagy-Britannia esetében sem kezdődött el a gyakorlatban a Brexit folyamata. Az biztos, hogy a 2016-os év sokáig a júniusi brit népszavazásról lesz emlékezetes még akkor is, ha a konkrét tárgyalások csak jövőre kezdődnek meg.

Senki nem hitt a kilépésbenAz egész Brexit-folyamat nem 2016-ban kezdődött, az előzmény az euroszkeptikus hangok erősödése volt Nagy-Britanniában az elmúlt években. 2012-ben még David Cameron kormányfő elutasította népszavazás kiírását, viszont a szélsőjobboldali szabadságpárt (UKIP) nyomásának hatására 2013-ban megígérte, hogy ha a konzervatívokat 2015-ben újraválasztják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés