Előfizetői tartalom

Így adózol 2017-ben

Számos adóváltozás lép életbe Magyarországon 2017. január 1-jétől, többek között nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye, csökken több termék és szolgáltatás áfája, a társasági adó kulcsa, a munkáltatói járulék és vele együtt az egészségügyi hozzájárulás mértéke is. A kisvállalkozások számára is lesznek fontos újítások: nő az alanyi áfamentesség értékhatára, a kata bevételi értékhatára, és csökken a kisvállalati adó mértéke is. Összeszedtük a lényeges változásokat.

ÁfacsökkentésMiután 2016-ban 5 százalékra csökkent a sertés tőkehús és az újlakás-értékesítés áfája, 2017-ben újabb termékek, illetve szolgáltatások kerülnek kedvezményes adókulcs alá. Január 1-jétől az általános 27 százalékos áfakulcsról 5 százalékra csökken a baromfihús (csirke, kacsa, liba, pulyka, gyöngytyúk) a tojás a friss tej áfája. Emellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés