Előfizetői tartalom

Házhozszállítással 27%-os az étel áfája, ha ott megeszed, 18%-os

Portfolio
Az étkezőhelyeknek 18%-os áfát kell ütni a pénztárgépbe, ha a vendég helyben fogyasztást választ, de abban az esetben, ha az étteremben elvitelre kéri az ételt, vagy házhoz szállíttatja, akkor 27%-os áfát kell felszámítani - többek között ezt tartalmazza a nemzetgazdasági tárca péntek délutáni, az újévi éttermi áfa-csökkentést magyarázó közleménye. Ebből az is kiderült, hogy a legtöbb lángossütőnél, pecsenyesütőnél vagy a piaci, illetve büfé kocsiból történő vásárlásnál bizony a 27%-os áfával növelt ételt fogjuk megkapni.

Az NGM közleménye szerint a kormány azért döntött az éttermi áfa mérséklése mellett, hogy olyan vállalkozásokat segítsen, ahol magas a foglalkoztatási, illetve beruházási igény, azaz elsősorban azokat az éttermeket támogassa, ahol helyben készítés-fogyasztás van. Az újévtől hatályba lépett változás (18 százalékos forgalmi adóval adózik az éttermi étel és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés