Előfizetői tartalom

Évtizedek óta nem látott devizaháború törhet ki az Egyesült Államok miatt

Portfolio
Két és fél évtized elteltével fennáll a veszélye, hogy az Egyesült Államok újra hivatalosan is devizamanipulátornak nyilvánítja Kínát, már ha megvalósul a január 20-án a Fehér Házba költöző Donald Trump korábbi fenyegetése. Bár komolyabb szankciók csak évek múltán léphetnének életbe, ráadásul Trump célja valószínűleg a kereskedelmi kapcsolatok újratárgyalásának kikényszerítése, nem pedig a Kínával való direkt konfliktus, a háttérben azért ott lebeg egy potenciális devizaháború veszélye, ami súlyos következményekkel járna a délkelet-ázsiai térségre nézve, de közvetve az egész világgazdaságot negatívan érintené.

Még meg sem történt a novemberben megválasztott Donald Trump beiktatása, a leendő elnök ennek ellenére már elkezdett aktívan beavatkozni a politikai és gazdasági folyamatokba. Trump még kampánya során többek között azt ígérte, hogy visszahozza azokat az amerikai munkahelyeket, amelyek a nagy autógyárak külföldre -elsősorban Mexikóba - költöztetett termelése miatt szűntek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái