Előfizetői tartalom

Nem nyugszik a kormány, amíg nem lesz magyar olimpia

Portfolio
A nagy hideg ellenére sem lesz energiaellátási gond Magyarországon, február elején dönt a kormány a közmunka programbeli ösztönzők bevezetéséről és idén legalább 2200 milliárd forintnyi uniós támogatást kell kifizetni Magyarországon - többek között ezekről beszélt az idei első, sorozatban 75. Kormányinfón Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ha a következő 2 hónapban lezárul a Paksot érintő állami támogatásos brüsszeli vizsgálat, akkor még ebben a politikai ciklusban elindul az építkezés, de a brüsszeli döntésig tilos az orosz hitelkeret lehívása. Fontosabb részletek Az OLAF-vizsgálat alapján 76,6 milliárdos bírsággal néz szembe Magyarország a négyes metró szabálytalanságai miatt A 2016 végi állami költekezés után a végső hiányszám valahol a GDP 2-2,3%-a között áll meg A 270 milliárdos államai földértékesítési programból eddig 110 milliárd jött csak be, a teljes keret adósságcsökkentésre megy Nincs napirenden a 9%-os szja bevezetése jövőre Idén legalább 2200 milliárdot, de lehetőleg 2700 milliárd forintnyi EU-pénzt kell kifizetni, 2019. márciusig pedig az összeset Új beruházási költségtúllépési szabályokat vezet be a kormány Az állami cégeknél 2500 fős létszámleépítés jön Az a cél, hogy 2020-ig a GDP 65%-ára csökkenjen az államadósság Idén március végével megszűnik az új letelepedési kötvények értékesítése A kormány mindenképpen meg akarja rendezni a nyári olimpiát Budapesten vagy 2024-ben, vagy később Támogatja a kormány az OTP és a Mol regionális terjeszkedését.

2017. január 12. 15:54 Megosztás Négyes metró: kaphatnánk még nagyobb büntetést is Lázár egy újabb kérdésre azt mondta, ha a Főváros, mint a beruházás megbízója, azt tervezi, hogy az OLAF-vizsgálat miatt javasolt bírságot áthárítsák a cégekre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés