Előfizetői tartalom

Kiakadtak a skótok a mai Brexit-terven - jön a népszavazás?

Portfolio
Nicola Sturgeon skót kormányfő szerint "gazdasági katasztrófával" fenyeget az Egyesült Királyság kilépése az Európai Unió egységes belső piacáról, amely tervet Theresa May brit miniszterelnök ma jelentett be. A skót vezető szerint valószínűbbé vált, hogy Skócia "más jövőt" választ magának. Közben több nagy uniós tagállam vezető politikusa is megszólalt a brit kormányfői beszéd üzenetei láttán és Donald Trump amerikai elnök egyik fontos embere is rögtön üzent.

Amint több cikkünkben is megírtuk: Theresa May kedden ismertette kormánya Brexit-tárgyalási célkitűzéseit és a beszéd egyik leglényegesebb eleme az volt, hogy az Egyesült Királyság nem maradhat az Európai Unió egységes belső piacának tagja EU-tagságának megszűnése után, mivel a migrációt mindenképpen korlátozni szeretné.Kapcsolódó cikkünk2017.01.17May Brexit-beszéde:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés