Előfizetői tartalom

Trump a szemünk láttára dönthet be egy egész országot

Pénteken hivatalosan is átveszi a hatalmat Donald Trump az Egyesült Államok felett, ezzel pedig valósággá válik sok mexikói rémálma. Az infláció a peso zuhanása és az üzemanyagárak emelkedése miatt sokéves csúcsra emelkedhet az idén, tovább fokozva ezzel az amúgy is feszült társadalmi helyzetet. Amennyiben tényleg beváltja legdurvább kampányígéreteit Trump, az rövid távon óriási érvágás lenne a déli szomszédnak, hosszabb távon viszont az USA-nak is visszaüthet a viszony elmérgesedése, hiszen a kínaiaknak kapóra jönne az így keletkező gazdasági vákuum.

Egyelőre minden jel arra utal, hogy valósággá válik Mexikó rémálma, amivel a pesszimistábbak már az amerikai elnökválasztás előtt riogattak. Donald Trump a választási kampány során keményen nekirontott többek között Mexikónak is, szerinte ugyanis devizája manipulálásának és az irreálisan olcsó munkaerőnek köszönhetően igazságtalan előnyre tesz szert, emiatt pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés