Előfizetői tartalom

A Te fizetésed emelkedett? Írd meg nekünk!

A 15, illetve 25 százalékos idei kötelező minimálbér-emelések, az ebből következő bértorlódás és a folyamatosan fokozódó munkaerőhiány idén a legtöbb munkaadót látványos béremelésekre kényszeríti, így az átlagbér eddig nem látott mértékben lódulhat meg. A fizetések gyors emelkedésének pedig több következménye is lehet, akár jelentősen drágulhat is az élet Magyarországon. A saját munkahelyeden, iparágadban is érzékeled, hogy korábban nem jellemző ütemben emelik a fizetéseket? Írd meg nekünk!

A minimálbér 15 százalékkal, a garantált bérminimum 25 százalékkal emelkedett januártól. A minimálbér esetében ez a mérték az elmúlt négy év átlagos éves béremelési ütemének három-négyszeresét, a garantált bérminimum esetében az ötszörösét jelenti. Januárban megkezdődött a munkáltatói járulékcsökkentés is, a szociális hozzájárulási adó kulcsa első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés