Előfizetői tartalom

Orbán: Engedélyt kaptunk a legmagasabb világi helyről

Portfolio
Az évtizedek óta fennálló, egy hatalmi központú világnak vége, Kína előretörésével egy több erőközpontú berendezkedésre kell felkészülni - mondta el Orbán Viktor az MNB Lámfalussy Konferenciáján tartott beszédében A hatalmi átrendeződés azonban nem veszélyt jelent, hanem inkább lehetőséget, így nem kell félni tőle. A paradigmaváltás elkerülhetetlen velejárója, hogy újra előtérbe kerülnek a nemzetállamok, az EU-s centralizációs törekvéseket pedig át kell gondolni. Csak az új gondolkodásmód az, ami segíthet túllendülni az Európai Uniónak az őt jelenleg sújtó négy súlyos válságon. Orbán MNB-vel kapcsolatos kijelentése külön cikkünkben olvasható:

Kapcsolódó cikkünk2017.01.23Orbán: mióta nincs ellenzékben az MNB, látványos a gazdasági fejlődésKína felemelkedése egy pszichológiai problémára hívja fel a figyelmünket Európában. Ahelyett, hogy tanulnánk, megmagyarázzuk, hogy miért nincs az, ami Kínában. Magyarország azok közé tartozik, akik felismerik, hogy egy globális paradigmaváltás küszöbén vagyunk, amit sokan...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái