Előfizetői tartalom

29 milliárdos tőkeemelést kapott az állami ipari parkfejlesztő cég

Portfolio
Mivel a tízezer forintos névértékű új részvények kibocsátási értéke százezer forint volt, ezért valójában 29 milliárd forintos tőkeinjekciót kapott a minap a NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. - írja a Világgazdaság. A cikk nem említi, de a tőkejuttatásról először tavaly novemberben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszélt, igaz a gazdaságélénkítési csomagban még 60 milliárdos juttatásról beszélt az ipari parkok témájában.

A VG emlékeztet, hogy a NIPÜF-öt 2015 végén 10 milliárdos tőkével alapították azzal a céllal, hogy országos iparipark-hálózatot alakítson ki. A társaság alapszabálya szerint az a feladata, hogy felmérje és nyilvántartsa a működő ipari parkokat, illetve az erre alkalmas területeket, ugyanakkor felmérje a befektetői igényeket is. A NIPÜF dolga országos és helyi iparipark-koncepciók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés