FONTOS Aggódnak a magyarországi német cégek, eurót és kiszámíthatóbb gazdaságpolitikát akarnak
 
Előfizetői tartalom

Idő kérdése, hogy felrobbanjon az időzített bomba az Egyesült Államok alatt

Portfolio
Az Egyesült Államok államadóssága akkorára duzzadt, hogy immár fenntarthatatlanná vált - nyilatkozta Peter Schiff, az Euro Pacific Capital vagyonkezelő cég vezérigazgatója a CNBC-nek adott interjújában. Az időzített bomba eddig csak azért nem robbant fel, mert a Fed extrém laza monetáris politikája alacsonyan tartotta a kamatokat, ennek a korszaknak azonban lassan vége.

Az Amerikai Egyesült Államok adóssága heteken belül eléri a húszezer milliárd dollárt, a rohamosan növekvő adóssághalom pedig egyre jobban aggasztja a piaci szereplőket. Peter Schiff, az Euro Pacific Capital vagyonkezelő cég vezérigazgatója interjút adott a CNBC-nek, melyben elmondta, hogy kár magunkat az amerikai adósság fenntarthatóságával hitegetni.Az adósságbomba fel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés