Előfizetői tartalom

Négyszeresére növelik a magyar katonai tartalékos állományt

Portfolio
Az egész honvédelmi rendszert át kell szervezni Magyarországon, a tartalékos rendszerünk már középtávon sem tartható fenn - jelezte a Figyelőnek adott interjúban Simicskó István. A honvédelmi miniszter elmondta: a honvédség jelenlegi 30 ezer fő körüli számát meg kell tartani és ezen felül a jelenlegi 5500 fő közeli tartalékos, ütőképes állomány létszámát 20 ezresre fejleszteni 2026-ig. Leszögezte: nem tervezik a kötelező sorkatonaság visszaállítását.

Az új hadászati fejlesztési koncepcióról februárban tárgyal a kormány és a tervek szerint az a cél, hogy a honvédség járásonként rendelkezzen olyan felszerelt egységekkel, amelyek alapszinten akár kibervédelmi képességgel is rendelkeznek. A négyszeresére növelendő tartalékos állomány kapcsán Simicskó többek között azt mondta: elsődlegesen a fiatalokat akarják megszólítani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés