Gazdaság

Erősen vitathatóak Trump intézkedései a brit külügyminiszter szerint

MTI
Erősen vitathatónak nevezte Donald Trump ideiglenes beutazási tilalmát parlamenti felszólalásában a brit külügyminiszter hétfőn.
Boris Johnson, aki az alsóház képviselőit tájékoztatta az amerikai intézkedésekről, illetve az elnöki rendeletek ügyében London és Washington között lezajlott egyeztetésekről, kijelentette azt is, hogy a brit kormány nem kíván Trump rendelkezéseihez hasonló megközelítést alkalmazni.

Ugyanakkor elmondta, hogy az Egyesült Államokban továbbra is szívesen látják mindazokat, akik brit útlevéllel utaznak. Johnson szerint a brit kormány biztosítékokat kapott az Egyesült Államok londoni nagykövetségétől arra is, hogy az elnöki rendelet nem tesz különbséget a brit útlevelek tulajdonosai között annak alapján, hogy mely országban születtek, sem aszerint, hogy a brit útlevélen kívül van-e más ország által kibocsátott útlevelük is.

Johnson hangsúlyozta alsóházi felszólalásában, hogy "létfontosságú" Nagy-Britannia számára az Egyesült Államokkal ápolt szövetségesi viszony. "Nincs két másik olyan ország a világon", amely szorosabb védelmi, hírszerzési és nemzetbiztonsági együttműködést folytatna, mint Nagy-Britannia és az Egyesült Államok, és ez a viszonyrendszer "óriási haszonnal jár" a brit fél számára.

A brit külügyminiszter beszélt arról is, ha Londonnak "nézeteltérése támad" az Egyesült Államokkal, azt "habozás nélkül" tudatja is az amerikai kormánnyal, ahogy azt ő is megtette hétfőn, és Theresa May miniszterelnök is megtette a hétvégén.

Johnson kijelentette London ugyanakkor továbbra sem enged azoknak a követeléseknek, hogy Nagy-Britannia a már bejelentett és Trump által elfogadott meghívás ellenére ne fogadja az idén állami látogatáson, vagyis II. Erzsébet királynő vendégeként az amerikai elnököt.
termeloi piac unios tamogatas200125
takarekbank
bulgária város létkép
GettyImages-1191804678(1)
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
kobe bryant