Gazdaság

Erősen vitathatóak Trump intézkedései a brit külügyminiszter szerint

MTI
Erősen vitathatónak nevezte Donald Trump ideiglenes beutazási tilalmát parlamenti felszólalásában a brit külügyminiszter hétfőn.
Boris Johnson, aki az alsóház képviselőit tájékoztatta az amerikai intézkedésekről, illetve az elnöki rendeletek ügyében London és Washington között lezajlott egyeztetésekről, kijelentette azt is, hogy a brit kormány nem kíván Trump rendelkezéseihez hasonló megközelítést alkalmazni.

Ugyanakkor elmondta, hogy az Egyesült Államokban továbbra is szívesen látják mindazokat, akik brit útlevéllel utaznak. Johnson szerint a brit kormány biztosítékokat kapott az Egyesült Államok londoni nagykövetségétől arra is, hogy az elnöki rendelet nem tesz különbséget a brit útlevelek tulajdonosai között annak alapján, hogy mely országban születtek, sem aszerint, hogy a brit útlevélen kívül van-e más ország által kibocsátott útlevelük is.

Johnson hangsúlyozta alsóházi felszólalásában, hogy "létfontosságú" Nagy-Britannia számára az Egyesült Államokkal ápolt szövetségesi viszony. "Nincs két másik olyan ország a világon", amely szorosabb védelmi, hírszerzési és nemzetbiztonsági együttműködést folytatna, mint Nagy-Britannia és az Egyesült Államok, és ez a viszonyrendszer "óriási haszonnal jár" a brit fél számára.

A brit külügyminiszter beszélt arról is, ha Londonnak "nézeteltérése támad" az Egyesült Államokkal, azt "habozás nélkül" tudatja is az amerikai kormánnyal, ahogy azt ő is megtette hétfőn, és Theresa May miniszterelnök is megtette a hétvégén.

Johnson kijelentette London ugyanakkor továbbra sem enged azoknak a követeléseknek, hogy Nagy-Britannia a már bejelentett és Trump által elfogadott meghívás ellenére ne fogadja az idén állami látogatáson, vagyis II. Erzsébet királynő vendégeként az amerikai elnököt.
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
67-es gyors ut
dpd csarnokepulet market epito
recept kivaltas patika
vodafone birsag gazdasagi versenyhivatal
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
élelmiszer étel getty