Gazdaság

Új, a munkaerő mobilitását ösztönző intézkedésekkel áll elő az NGM

MTI
A munkaadói érdekképviseletekkel és önkormányzatokkal történt egyeztetést követően a következő hónapokban további munkaerő-mobilitást segítő intézkedések lépnek életbe, a regionális különbségek csökkentése érdekében - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten.
Varga Mihály elmondta, a kormány januári ülésén támogatott több olyan beruházást, amelyet önkormányzatok valósítanak meg. Szentgotthárdot, Mórahalmot és Mosonmagyaróvárt említette. A terv szerint

főleg a munkaadói oldal kedvezményeit szeretnék bővíteni, részben a bejárási költségek további csökkentésével, a szálláshelyek költségeinek kedvezményes elszámolásával

- fejtette ki.

A kormány a foglalkoztatás további bővülésével számol a következő hónapokban, amelyet alátámaszt a fogyasztás növekedése, így a szolgáltató szektorban foglalkoztatottak számának bővülése, a vállalatok korábban bejelentett kapacitásbővítései, a lakásépítések számának várható megugrása, valamint az uniós források felhasználásának gyorsítása is kedvező hatással lehet a foglalkoztatásra - fejtette ki.

A béremelés alól kibúvót kereső munkaadókkal kapcsolatos kérdésre elmondta:

a munkaadóknak meg kell adni a lehetőséget, hogy a szükséges teljesítmény fenntartásához döntéseket hozzanak, de a kiskapukat be kell zárni, ellenőrizni fogják a béremelések betartását.

Az ukrajnai munkaerő-felvétellel kapcsolatos kérdésre válaszolva azt is elmondta, továbbra is elsősorban Magyarországról szeretnék betölteni az üres álláshelyeket, azonban a kormánynak figyelnie kell azokra a jelzésekre is, amelyek szerint Kelet-Magyarországon a munkaerőhiány már a kapacitások országban tartását veszélyezteti. Ezért született a döntés, hogy a harmadik országból származó munkaerőt toborzó munkaadói csoportot támogassák - tette hozzá. A magyar kormány nem fogja ölbe tett kézzel nézni, hogy az üres álláshelyek miatt a magyar gazdaság kapacitást, állásokat veszítsen el, ezáltal csökkenjen a teljesítménye - jelentette ki Varga Mihály.
Ökológiai gazdálkodás: Magyarország az uniós lista végén kullog
Nemzeti konzultációt tart Emmanuel Macron
Kincses Gyula
Az új ukrán elnök keményen visszaszólt Putyinnak
Vida József megvette a TV2-t
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Száz méter hosszú lesz a Parlament elé tervezett emlékmű