Előfizetői tartalom

Trump lehet, hogy feleslegesen haragította magára a fél világot a rendeletével

Portfolio
A történelem során nem sokszor fordult elő, hogy egy hatalmon lévő amerikai elnök rendelete megsemmisítésre, vagy visszavonásra került, a jogi lehetőségek azonban megvannak rá - emlékeztet Donald Trump nagy felháborodást kiváltó múltheti rendelete kapcsán a Quartz cikke. Amellett, hogy maga az elnök is jobb belátásra térhet, a kongresszus kétharmados többséggel, valamint a bíróságok is megtámadhatják az elnöki rendeleteket.

Óriási visszhangot keltett, amikor Donald Trump kampányígéreteinek eleget téve múlt héten aláírta elnöki rendeletét, melyben többek között kitiltotta a szíriai menekülteket az Egyesült Államokból, 120 napig felfüggesztette a menekültkérelmek feldolgozását, valamint megtiltotta, hogy hét muszlim többségű ország lakói vízumot szerezhessenek az USA-ba való belépéshez....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés