Előfizetői tartalom

2,2 milliárd eurót már kaptak a törökök, hogy visszatartsák a menekülteket

MTI
|
Portfolio
A nemzetközi terrorizmus elleni harcban nemzetközi megegyezésre van szükség - hangsúlyozta Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtökön Ankarában, Angela Merkel német kancellárral közösen tartott sajtótájékoztatón. Pikáns felhangot adott a találkozónak, hogy néhány órával előtte Erdogan egyik tanácsadója gyakorlatilag megfenyegette Európát, hogy felmondja a tavaly márciusban kötött megállapodást arról, hogy visszatartja a szír menekülteket.

Erdogan elmondta, hogy a négyszemközti találkozón érintették a szíriai és az iraki helyzetet, a menekültválság kérdéseit, Törökország uniós csatlakozásának ügyét, valamint a kétoldalú gazdasági kapcsolatokat. Merkel arról számolt be, hogy a tavaly márciusi menekültügyi megállapodás keretében ígért 6 milliárd euróból Brüsszel 2,2 milliárdot már kifizetett Ankarának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés