Előfizetői tartalom

Kis cégnél vagy, ahol csak álom a jó fizetés? Nem vagy egyedül!

Magyarországon egy a versenyszektorban dolgozó munkavállaló átlagosan havi bruttó 250 ezer forintot keresett tavaly. Nem mindegy azonban, hogy mekkora cégnél vállal munkát: a nagyvállalati alkalmazottak rendszeres átlagkeresete bruttó 300 ezer forint körül alakul, miközben a mikrovállalkozásoknál kevesebb mint bruttó 180 ezer forintot lehetett keresni, legalábbis papíron.

A bérstatisztikában a legalább 5 főt foglalkoztató cégek jelennek meg, az ennél alacsonyabb létszámú mikrovállalkozások béreit nem tartalmazza. Magában foglalja ugyanakkor az állami vállalatok béradatait. Ahogy méretben lefelé haladunk a cégeknél, a bejelentett (!) rendszeres kereset egyre kisebb.A mikro- és kisvállalkozások körében persze a munkára rakódó magas közterhek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés