Előfizetői tartalom

Pár év múlva kékgalléros foglalkozás lesz a programozó

Szoftverfejlesztőkből és mobilalkalmazásfejlesztőkből lesz továbbra is a legnagyobb hiány az IT-munkaerő magyar piacán, ahol a munkaadók egyre komolyabb erőfeszítéseket kell, hogy tegyenek az állások betöltéséért - derült ki a Codecool informatikai szakoktató cég HR-vezetők körében végzett kutatásából. A pályakezdők és a bátor pályamódosítók lehetnek egyedül nyertesei a következő éveknek, hiszen esélytelen, hogy lépést tartson az igényekkel a hagyományos oktatás és az eddig ismert HR-eszköztár.

A Codecool hatvankét HR-vezető megkérdezésével készített felmérést a munkaerő-piaci kilátásokról az IT területén. Elsősorban informatikai cégeket kérdeztek meg, de voltak közöttük más üzleti tevékenységet végzők is. Méretben is különböző létszámú cégek válaszoltak, amelyek között volt külföldi és magán tulajdonban lévő vállalkozás is.Hogy látják az IT-munkaerőhiányt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés