Előfizetői tartalom

Tovább hátrál a román kormány a korrupcióvédő húzás után

MTI
Romániában az Európai Bizottság és az Európai Parlament szakértőivel konzultálva, és minden hazai érdekelt felet megszólító társadalmi vitával dolgoznak ki új törvénytervezetet a büntető törvénykönyv (Btk.) és perrendtartás alkotmányellenesnek bizonyult cikkelyeinek kiigazítására - tájékoztatta Teodor Melescanu külügyminiszter csütörtökön a Bukarestben akkreditált külföldi tudósítókat. Közben csütörtökön lemondott a szóban forgó sürgősségi kormányrendelet kezdeményezője, Florin Iordache igazságügyi minisztere.

A román diplomácia vezetője elmondta: Brüsszelben is kedvező visszhangja volt annak, hogy a román kormány hatályon kívül helyezte - a büntetőjog néhány előírását módosító, utcai tiltakozó mozgalmat kiváltó - vitatott sürgősségi kormányrendeletét, de a büntetőjog kiigazításának kötelezettsége továbbra is fennáll. Az még nem dőlt el, hogy törvényhozók egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés