Előfizetői tartalom

Yellen: nem kellene sokáig várni a kamatemeléssel

Portfolio
Nem lenne okos döntés túl sokáig várni a kamat emelésével, mivel a gazdasági növekedés mellett az infláció is éledezik - mondta kedden kongresszusi meghallgatásán Janet Yellen. A Fed elnöke arról is beszélt, hogy a jegybank döntéshozói március közepén megvizsgálják az utóbbi hónapok folyamatait, elsősorban arra fókuszálnak majd, hogy közelebb került-e az amerikai gazdaság a 2%-os inflációs célhoz.

Az előzetesen kiadott beszédben Yellen amellett, hogy a kamatemelések szükségességét emelte ki, továbbra is óvatosságra intett: hangsúlyozta, hogy a szigorítás csak fokozatos lehet a következő hónapokban. Mint ismert, a Fed a jelenlegi kamatemelési ciklusban másodszor emelte meg 25 bázisponttal az alapkamatot decemberben egy év után, így most 50-75 bázisponton áll a kamatszint....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés