Na de vajon hogy tetszik az amerikaiaknak Trump első hónapja?
Gazdaság

Na de vajon hogy tetszik az amerikaiaknak Trump első hónapja?

Portfolio
Donald Trump intézkedéseinek fogadtatásáról sokat olvashatunk a médiában, ezért a világ politikusainak véleményét nagyjából ismerhetjük. De vajon hogyan gondolkodnak az új amerikai elnök tevékenységéről azok, akik szavaztak rá (vagy éppen ellene)? Röviden: vegyesen. Hosszabban: soha nem volt még ennyire eltérő az amerikaiak megítélése egy hónap után a saját elnökükről.
A Pew Research megkérdezte az amerikaiakat Donald Trump elfogadottságáról, az eredmények rendkívül tanulságosak. Amióta van erre adat (Ronald Reagan óta) az elnökök támogatottsága egy hónap után összességében 53 és 64% között ingadozott. Trump esetében ez az érték 39%.

Ennél is érdekesebb, hogy a gyenge eredmény kizárólag a demokrata érzelmű szavazók szinte totális elutasítása miatt alakult ki, a republikánusok ugyanannyira elégedettek Trumppal (84%), mint általában a győztes párt támogatói szoktak (78-86%). A demokraták esetében viszont ez az arány mindössze 8%. Erre mondhatnánk, hogy miért is lenne magasabb, de a vesztes jelöltet támogató szavazók a 80-as évek óta mindig legalább 30%-os arányban elfogadták az új elnököt. Vagyis az adatok is visszaigazolják, azt az általános benyomást, hogy Donald Trump rendkívül megosztó elnök.

Trumpról csak a szavazók 28 százaléka gondolja, hogy kitűnő vagy jó munkát végzett eddig, és ebben a kérdésben már a republikánusok értékelése sem olyan hízelgő: mindössze 54%-uk nevezhető elégedettnek.

Az elutasítottság az elnök tulajdonságainak megítélésében is megjelenik. Trumpot kevésbé tartják megbízhatónak, jól informáltnak és jól kommunikálónak, mint az előző három elnököt.Orbán Viktor Prága
GettyImages-1174045407
Budapest ingatlanpiac lakások madártávlat
Névtelen tervválság forint
GettyImages-1187738330
eromu
K_EPA20190122208
GettyImages-1175389290
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Orbán Viktor Prága