Előfizetői tartalom

Lassan mindenkinek elege lesz, ahogy a németek a görögöket ütik

Portfolio
Megint áll a bál a görögök körül: az országnak legkésőbb júliusig 7 milliárd euróra van szüksége, hogy talpon maradjon, az IMF és az európai hitelezők (élükön Németországgal) szembenállása miatt azonban szinte kizárt, hogy a mai Eurogroup ülésen sikerüljön tető alá hozni egy megállapodást. Erik Nielsen, az UniCredit vezető közgazdásza szerint azonban végül az erősödő németellenes hangulat miatt Németországnak engednie kell majd szigorú álláspontjából. Az első lépés Angela Merkel német kancellár és Christine Lagarde, az IMF vezérének szerdai találkozója lehet.

Ma délután ül össze az eurózónás pénzügyminiszterek tanácsa, vagyis az Eurogroup, hogy megvitassa egy Görögország számára létfontosságú újabb segélycsomag lehetőségét, egy mai megállapodásra ugyanakkor nagyon kis esély látszik. Ennek miértjével nem rég egy külön cikkben foglalkoztunk.Kapcsolódó cikkünk2017.02.11Azt hitted, idén megússzuk a menetrend szerinti görög...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés