Előfizetői tartalom

Eltűnt egy ózdnyi ember Magyarországról

Portfolio
Bár a születések és halálozások egyenlegeként tavaly is egy kisvárosnyival lettünk kevesebben Magyarországon, ez mégis örömteli abból a szempontból, hogy utoljára 2008-ban volt ennél kisebb a népességfogyás mértéke Magyarországon. A kedvező változás (az előző évhez viszonyítva) háromnegyed részben a halálozások számának csökkenésének, negyedrészben a hétéves csúcsra emelkedő születésszám alakulásának tudható be.

Az előzetes adatok szerint 2016-ban 93 100 gyermek született, 1,5%-kal több, mint az előző évben. A 126 900 halálozás 3,6%-os csökkenést jelent a 2015. évihez képest. A természetes fogyás 33 800 fő volt, 6207-tel kevesebb az egy évvel korábbinál.A gyerekszületések száma a gyenge évkezdet után a második fél évben ugrott meg látványosan. Bár az utolsó két hónapban megakadt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés