Előfizetői tartalom

Budapesti olimpia: javaslat 2028-ra, vagy az azt követő négyévenkénti időpontokra

Bánfi Tamás, Budapesti Corvinus Egyetem
Álmodni szabad, sőt, kell. Az álom átrepít a hétköznapok szürke, monoton teendőinek tömegén és rendkívüli ötletet nyújt az álmodónak, de az álom ésszerű szelekcióra szorul. Téli olimpiát hegy és hó híján Magyarország nem rendezhet, míg a nyárit ilyen erős akadály nem korlátozza. Habár a Balaton szele a vitorlás versenyekhez lehet, hogy gyenge, a helyi kajakszlalom versenyek talán a magyar-szlovák határon, de még szlovák területen az Öreg-Dunába beleeresztett víz csatornája mellett kiépített szlalompályán baráti együttműködéssel megrendezhetőek. Érdekes jelenség, hogy olimpiát ezideig olyan ország még nem rendezett, amelynek ne lett volna tengerpartja. Lehet, hogy a vitorlásverseny igénye a magyarázat?

Ki ellenezheti az olimpia rendezést úgy általában? Minden bizonnyal senki, legfeljebb sokaknak közömbös, mint sportesemény, de a reklámértékére hivatkozva talán még ők is megnyerhetők. Mi akkor a baj? Miért nem egyöntetű a lelkesedés? A válasz egyszerű és az aggodalom oka röviden, két szóval megadható: mi lesz a finanszírozási forrás? Egy olimpia rendezése alapvetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés