Előfizetői tartalom

Levegőhöz jutottak a kínaiak: váratlanul megállt a tartalékok zuhanása

Portfolio
A várakozásokat meghazudtolva februárban - nyolc hónap óta először - emelkedni tudott a kínai jegybank devizatartaléka, amivel újra a fontos lélektani határnak számító, 3000 milliárd dollár felé emelkedett ennek összege. A váratlan emelkedésben a dollár gyengélkedése, az év eleji dollárátváltási roham lecsillapodása, illetve a szigorúbb tőkekorlátozási intézkedések is szerepet játszottak. A jövőben viszont könnyen meglehet, hogy tovább apadhatnak a tartalékok, aminek katalizátora lehetne egy jövőheti Fed-kamatemelés.

A kínai jegybank ma tette közzé az arany- és devizatartalékok február végi állományára vonatkozó statisztikáját, melyből kiderült, hogy8 hónapnyi folyamatos csökkenés után, ha csak kis mértékben is, de emelkedni tudtak az ország devizatartalékai, holott az elemzők további apadásra számítottak. A bővülés mértéke közel 7 milliárd dolláros volt, amivel a devizatartalék...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái