Előfizetői tartalom

Már jönnek a bevándorlók, akiket a kormány hívott

A külföldi állampolgárok közül ukránok érkeztek a legnagyobb számban Magyarországra munkavállalási céllal tavaly, amit elősegített, hogy a kormány tavaly megkönnyítette az ukrán állampolgárok hiányszakmákban történő foglalkoztatásának szabályait. Az ukránokon túl a kínai, a szerb és a koszovói állampolgárok dolgoznak a legtöbben nálunk a harmadik országokból, noha összességében a kontinensen kívülről érkezők vannak többségben a munkavállalási engedéllyel rendelkezők között. Az uniós országok közül a szomszédos Romániából és Szlovákiából jönnek a legtöbben hozzánk dolgozni.
Szinte értelmezhetetlen kivitelben, de elkészült a Nemzetgazdasági Minisztérium Elemzési és Bérpolitikai Osztályán a külföldi állampolgárok magyarországi munkavállalásáról szóló 2016-os statisztikai kiadvány, amit a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapján lehet megtalálni. Bár a kiadványban az ábrák és szövegkörnyezetük között sokszor látszólag semmilyen összefüggés...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái