Előfizetői tartalom

Egy év késéssel tényleg a gázra léphetnek Amerikában

Portfolio
Nagyot fordult a világ néhány hét alatt: amennyire szkeptikus volt a piac a Fed kamatemeléseivel kapcsolatban, olyan gyorsan lendült át a dolog a túloldalra, és hirtelen mindenki elhitte, hogy már március közepén ismét szigoríthat az amerikai jegybank. Talán most kezdik a befektetők realizálni, hogy 2017 nem lesz ugyanaz, mint 2016, amikor mindenki hiába várta a következő emelést decemberig. Az érdekesség, hogy a dollár ennek ellenére nem tudott eddig tartósan erősödni, úgy tűnik, mintha a devizapiac nem árazta volna be azt, hogy végre elindulhatnak felfelé a kamatok.

Hirtelen elhittük, hogy ez már nem 2016A Fed Nyíltpiaci Bizottsága (FOMC) a válság után először 2015 decemberében emelte meg 25 bázisponttal az alapkamatot, majd 2016-ra további szigorítást vetített előre. Tavaly aztán a kockázatok miatt a vártnál sokkal nehézkesebb volt a további kamatemelés, csak decemberben szánta rá magát ismét az amerikai jegybank az emelésre. Akkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés