Előfizetői tartalom

Fontos változás jöhet a jövedéki adózásban

Portfolio
A kormány támogatja a jövedéki adótörvény módosításához benyújtott Gazdasági bizottsági javaslatot. Amennyiben az Országgyűlés megszavazza, az új jövedéki adótörvény - három hónappal később - 2017. július 1-jén lép hatályba; azok a cégek, akik eddig nem nyilatkoztak arról, hogy tovább kívánják-e folytatni tevékenységüket, még május 15-ig megtehetik. További változás, hogy az elektromos cigarettába való töltőfolyadékok közül csak a nikotintartalmút terheli jövedéki adó - mutat rá közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.
Egyes szakmai szövetségek kérésével megegyezik a Gazdasági Bizottság ma benyújtott módosító javaslata, mely szerint az új jövedéki szabályozás hatályba lépése 2017. április 1-jéről július 1-jére módosul - tájékoztat az NGM, mely szerint a hosszabb tesztidőszak biztosításával a piaci szereplők zökkenőmentesen állhatnak át az unió szerte is példaértékűnek számító...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái