Gazdaság

Fontos változás jöhet a jövedéki adózásban

Portfolio
A kormány támogatja a jövedéki adótörvény módosításához benyújtott Gazdasági bizottsági javaslatot. Amennyiben az Országgyűlés megszavazza, az új jövedéki adótörvény - három hónappal később - 2017. július 1-jén lép hatályba; azok a cégek, akik eddig nem nyilatkoztak arról, hogy tovább kívánják-e folytatni tevékenységüket, még május 15-ig megtehetik. További változás, hogy az elektromos cigarettába való töltőfolyadékok közül csak a nikotintartalmút terheli jövedéki adó - mutat rá közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.
Egyes szakmai szövetségek kérésével megegyezik a Gazdasági Bizottság ma benyújtott módosító javaslata, mely szerint az új jövedéki szabályozás hatályba lépése 2017. április 1-jéről július 1-jére módosul - tájékoztat az NGM, mely szerint a hosszabb tesztidőszak biztosításával a piaci szereplők zökkenőmentesen állhatnak át az unió szerte is példaértékűnek számító elektronizált jövedéki rendszerre.

A több mint 17 ezer jövedéki tevékenységet végző vállalkozásnak február 28-ig kellett nyilatkoznia arról, hogy tevékenységét folytatja-e. A határidőt elmulasztó vállalkozások - ha az Országgyűlés a javaslatot elfogadja - még május 15-ig nyilatkozhatnak, amelyet érdemes minél előbb megtenni, mert a nyilatkozatot elmulasztó vállalkozás elveszti a jövedéki engedélyét. Nem kell megismételni a nyilatkozattételt azoknak, akik már tettek korábban nyilatkozatot.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé közvetlen elektronikus adatkapcsolaton keresztül adatszolgáltatást teljesítő cégeknek május 15-ig regisztrálni kell, majd - a zökkenőmentes átállás érdekében - meg kell kezdeni a tesztelést is.

Amennyiben az országgyűlési képviselők megszavazzák a módosító javaslatot, akkor az elektronikus cigaretták töltőfolyadékai közül csak a nikotintartalmú töltőfolyadék tartozik majd a jövedéki szabályozás hatálya alá - emeli ki a tárca.
FrankfurtTőzsde
allampapir
BÉT
GettyImages-1132938888
Varhelyi Oliver hetfon mar atment a vizsgan
GettyImages-1171927220
trump
GettyImages-1185431673
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
GettyImages-1132938888