Előfizetői tartalom

"Idő kérdése, hogy elszabaduljon a pokol a piacokon" - figyelmeztet a szakértő

Portfolio
Bár az amerikai jegybank tegnap újra kamatot emelt, az európai és a japán központi bankra érdemes inkább figyelni, ugyanis ha ezek az intézmények felhagynak az elképesztő ütemű pénznyomtatással, az könnyen óriási pusztítást okozhat a kötvénypiacokon - mondta el a csak kötvénykirályként ismert Bill Gross a CNBC-nek adott interjújában.

Bill Gross interjújában arról számolt be, hogy saját tapasztalatai szerint rengeteg pénzt hoznak az amerikai piacokra európai és japán befektetők, vagyis ezek a szereplők nagyban hozzájárulnak az amerikai részvénypiac emelkedéséhez, illetve ahhoz, hogy a 10 éves amerikai kötvényhozamok a szigorodó monetáris politika ellenére november közepe óta gyakorlatilag nem emelkedtek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés