Előfizetői tartalom

Van az a pénz, ami elég az egészségügynek?

Bár az állami egészségügyi kiadások 2013 óta folyamatosan nőnek, reálértéken először csak 2015-ben haladták meg a 2008. évi szintet. Uniós és régiós viszonylatban is kevés pénz jut itthon az ágazatnak, pedig a magyar állam relatíve sok pénzt elvon a gazdaságtól. A kormány azonban úgy tűnik szilárdan kitart amellett, hogy amíg a kórházak gazdálkodása nem kerül egyensúlyba, addig lényegében csak tűzoltásra biztosítanak pluszforrásokat.

A magyar egészségügy régóta alulfinanszírozott, így volt ez évekkel ezelőtt, és így van ez most is. Ez egy olyan tény, amelynek létezésével a legtöbb ember a mindennapokban is találkozik, hiszen saját maga, családtagja vagy ismerőse révén biztosan kapcsolatba lép az állami ellátórendszerrel. Ám nem is feltétlenül kell az ellátórendszer közelébe menni ahhoz, hogy lássuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés