Előfizetői tartalom

Váratlan adóemelésről döntött a kormány

Portfolio
Néhány oldalas, a reklámadót érintő törvényjavaslatot nyújtott be a kormány nevében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Ebből kiderül, hogy váratlanul, az év közben változik az adó mértéke: az eddigi 5,3%-ról idén május 31-ig 0%-ra csökken, de június elsejétől 9%-ra emelkedik és innentől ezen a magasabb szinten is marad. A kormány arról is döntött az Európai Bizottság felszólítása miatt, hogy az eddig befizetett reklámadót visszafizeti az érintett cégeknek.

Emelkedik az adó mértékeA reklámadót módosító törvényjavaslatot nyújtott be Varga Mihály kedden (a pdf itt elérhető).Ennek lényeges pontja, hogy váratlanul emelkedik a reklámadó mértéke a 100 millió forintos árbevételi szint feletti rész után: a jelenlegi 5,3%-os adómérték helyett 9%-ot kell majd befizetni az államnak.A módosítás érdekessége ugyanakkor, hogy idén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés