Előfizetői tartalom

MNB: Közeleg a teljes foglalkoztatottság

Portfolio
A beruházások nagy korrekciója és a lakossági fogyasztás további dinamikus emelkedése miatt fog gyorsulni az idén a magyar gazdaság - derül ki a jegybank ma közzétett inflációs előrejelzéséből. Az infláció ugyan már márciusban a 3%-os célon lehet, de az év hátralévő részében kissé visszaesik, majd 2018 első negyedévében lesz fenntarthatóan a célon.

Azt már kedden, a fő inflációs és GDP-prognózisok megjelenésekor megtudhattuk, hogy a jegybank inflációs előrejelzésében decemberhez képest csupán az a különbség, hogy az idei éves átlagos prognózis 2,4%-ról 2,6%-ra emelkedett. A GDP-növekedésre adott jegybanki prognózisok nem változtak: az idén 3,6, jövőre 3,7%-os lehet a gazdaság bővülési üteme. Újdonság, hogy 2019-re...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés