Előfizetői tartalom

Sorra hívják vissza a nagyköveteket az összeomló országból

MTI
|
Portfolio
Az Egyesült Államok és az Európai Unió, illetve számos latin-amerikai ország és az ENSZ is mély aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Venezuelában a legfelsőbb bíróság megfosztotta minden hatalmától a dél-amerikai ország ellenzéki többségű parlamentjét, átvette a törvényhozás valamennyi hatáskörét, és semmissé nyilvánította egyes határozatait.

Kolumbia, miután az előző nap Chile és Peru is hasonlóképpen cselekedett, pénteken visszahívta venezuelai nagykövetét. Zeid Raad al-Husszein, az ENSZ emberi jogi főbiztosa felszólította a dél-amerikai állam legfelsőbb bíróságát döntése felülvizsgálatára, és sürgette Nicolás Maduro venezuelai államfő kormányát a békés gyülekezés jogának fenntartására az országban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés