Előfizetői tartalom

Csaba László: Nem oda jutottak az uniós pénzek, ahová kellett volna

Portfolio
Alapvetően elhibázott az a gyakorlat, hogy annak adja a kormány az állami, illetve adófizetői százmilliárdokat, akiknek amúgy is van, és elég egyértelmű az is, hogy az uniós támogatások nem jutottak el a gazdaságba, ahol helyük lenne - mondta Csaba László közgazdász a Magyar Nemzetnek adott interjújában. A szakértő szerint nem összeszerelésre kéne berendezkednie a gazdaságnak, hanem olyan ipar betelepedésére van szükség, amely magával hozza a fejlett technológiát, és amelyhez a hazai cégek is kapcsolódhatnak. A versenyképességünk tényszerűen romlik, miközben az oktatási rendszer is szembemegy azzal, amire szükség lenne.

Beragadtunk a csapdábaMa már nem csak tarthatunk tőle, hanem el is mondhatjuk a magyar gazdaságról, hogy beragadt a közepes fejlettség csapdájába, ez azonban nem jelent katasztrófát. A gyakorlatban annyit tesz, hogy közép-, illetve hosszú távon is alacsony marad a növekedés üteme hazánkban. Lehetnek rövidebb-hosszabb kiugró időszakok, de hiányzik az az átfogó gazdasági stratégia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés