Előfizetői tartalom

Bóvliba vágták a válsággal küzdő országot, pénteken leállhat az élet

Portfolio
Az S&P hitelminősítő egy fokozattal lerontotta Dél-Afrika adósbesorolását, ezzel pedig bő másfél évtized óta először került újra befektetésre nem ajánlott, azaz bóvli kategóriába az ország. A hitelminősítő a pénzügyminiszter, Pravin Gordhan menesztését, illetve az ezzel együtt kialakult belpolitikai válságot nevezte meg elsődleges indokként. A kilátás negatív, vagyis további leminősítések jöhetnek. Péntekre országos sztrájkot hirdetett az ellenzék, vagyis közel sem biztos, hogy a politikai helyzet túl van a mélyponton.

Múlt héten megírtuk, hogy Jacob Zuma, Dél-Afrika elnöke a helyi kommunista párt vezetői előtt azt mondta, hogy Parvin Gordhan pénzügyminiszter elbocsátását tervezi.Kapcsolódó cikkünk2017.03.28Ezért nem érdemes csak úgy kirúgni a pénzügyminisztert: zuhan a dél-afrikai randKét nappal később Zuma helyettesével együtt ki is rúgta a pénzügyminisztert, aminek nagyon nem örültek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés