FONTOS Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból
 
Előfizetői tartalom

Egymásnak esik a két szuperhatalom, egy globális háború elkerülése a tét

Portfolio
Csütörtökön az Egyesült Államokba érkezik Hszi Csinping kínai elnök, hogy először találkozzon Donald Trump amerikai elnökkel. A találkozó óriási jelentőségű, hiszen a két ország között a kereskedelmi kapcsolatok miatt tapintható a feszültség. Trump beiktatását követően kemény szavakkal illette a kínaiak deviza- és kereskedelempolitikáját, retorzióként pedig importvámok kivetésének lehetőségét is belengette. A cél valószínűleg az, hogy ne keveredjen nyílt konfliktusba a két vezető, hanem kössenek majd egy olyan megállapodást, amit az amerikai elnök el tud adni a szavazóinak, de a kínaiak számára sem jár túl nagy áldozattal.

Donald Trump januári beiktatását követően politikájának egyik központi témája az Egyesült Államok külkereskedelmi helyzete lett. Az elnök az USA fennálló nemzetközi külkereskedelmi egyezményeit katasztrófának, illetve amerikai munkahely-gyilkosnak nevezte, több ország mellett Kínát is devizamanipulátornak titulálta, amiért mesterségesen leértékelve fizetőeszközét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés