FONTOS Nagy ígéretekkel indult, de súlyos kudarcot vallott Oroszország békemisszója – Mi lesz így a két ősellenség konfliktusából?
 
Előfizetői tartalom

Súlyos teher a hazai kkv-knak a minimálbér-emelés

Portfolio
Súlyosan érintette a hazai a kkv-kat az idei kötelező minimálbér- és garantáltbérminimum-emelés, mivel náluk a foglalkoztatottak fele ezekbe a fizetési kategóriákba esik, a létszám növekedésével ugyanakkor egyre kisebb ez a hatás - derült ki a GKI gazdaságkutató februári felméréséből. A legkevésbé a kereskedelemi szektort terhelte meg a kötelező emelés, mivel itt a korábbi jelentős emelések miatt a minimumnál már magasabban járnak a fizetések.

A vállalatok a kötelező béremelést egyértelműen negatívan élték meg, ugyanakkor a méret növekedésével egyre kisebb problémát jelent nekik. A minimálbér emelésével kapcsolatban a 250 fő alatti vállalatok közel azonos mértékben jeleztek negatív hatásokat, a 250 fő feletti létszámmal rendelkező cégek pedig inkább semleges hatásról számoltak be.A garantált bérminimum...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés