FONTOS Új benzinárstop az asztalon, a kormány jövő héten tárgyal róla
 
Előfizetői tartalom

Fontos időpontot árult el a Fed

Portfolio
Még idén elkezdődhet az amerikai jegybanki mérleg leépítése, ami az elmúlt években az eszközvásárlási program következtében óriásira duzzadt - derül ki a Fed legutóbbi ülésének ma közzétett jegyzőkönyvéből. Arról is szó esett, hogy néhány jegybankár szerint az amerikai részvénypiacok már drágák és hogy a közelgő európai választások politikai kockázatokat hordoznak.

A Fed készen áll arra, hogy akár az idén elkezdje a jegybanki mérleg leépítését, az összesen 4500 milliárd dollárnyi kötvénnyel, legalábbis az amerikai jegybankárok többsége így gondolja - derül ki a március kamatdöntés ma publikált jegyzőkönyvéből. A Fed eszközvásárlási programja miatt az elmúlt években óriásira duzzadt a jegybankmérleg, ennek leépítése pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés