Előfizetői tartalom

Oktatás és digitalizáció nélkül "lepukkant összeszerelő-üzem" lesz Magyarország

Portfolio
Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy javuljon az oktatás és bekapcsolódjunk a digitalizáció világába, mert ezen múlik, hogy egy lepukkant összeszerelő-üzem vagy egy modern ország válik Magyarországból - mondta Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója a Világgazdaságnak adott interjújában. A szakértő arról is beszélt, hogy az ukrán munkavállalók behívásának nincs sok értelme, mivel egyrészt nem elég vonzóak nálunk a fizetések, másrészt ha az összes költséget összeadjuk, ők drágábbak az itthoni dolgozóknál.

Nálunk a munkaerőhiány fogja kikényszeríteni az automatizációtNyugat-Európában és a fejlett világ más országaiban a magas költségek kényszerítették ki az automatizációt, nálunk a munkaerőhiány fogja. Magyarországon sokáig válságról válságra haladtunk, a gyenge érdekvédelem mellett pedig a munkaadók alacsonyan tudták tartani a béreket, ami elkényelmesítette kicsit...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái