Előfizetői tartalom

Elfelejti a közmunkásokat a kormány, ha a nagy sikerekről kell beszélni

Az elmúlt évek fantasztikus munkaerőpiaci fejleményeiről számolt be a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszteri tanácsadója pénteken a kormányközeli Magyar Idők hasábjain, azonban néhány dolgot elfelejtett megemlíteni. Például azt, hogy létezik a közmunka, ami nagyban megszépíti azokat a számokat, amelyekkel az EU-ban dicsekedhetünk, de azt is, hogy a fiatal közmunkások száma megsokszorozódott az elmúlt években.

Magyarország minden bizonnyal teljesíteni fogja az Európai Unió felé vállalt, 75 százalékos foglalkoztatottsági arányt a 20-64 éves korosztályban 2020-ig, tavaly már a korcsoport 71,5 százaléka dolgozott - mondta Szalai Piroska, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszteri tanácsadója. Szalai Piroska azt is elmondta, hogy 2016-ban a 15-64 éves korosztályban a becsült munkanélküliségi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés