Előfizetői tartalom

Már nem hízik a magyar külkereskedelmi többlet

Portfolio
Február nyugalmasabb hónap volt a külkereskedelemben: sem az export, sem az import esetében nem láthatunk nagy változást. Ezzel az adattal nagyjából összhangba kerültek a január-februári konjunktúramutatók: a beszerzési menedzser index év eleje óta szárnyal, az ipar bizonytalan január után februárban ugrott meg, a kiviteli teljesítményünk pedig a januári élénkülés után februárban "csak" stabilizálódott".

Az export euróban számolt értéke 5,4, az importé 7,1%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. A többlet még így is jelentős: 911 millió eurós. Az év első két hónapjában felmutatott aktívum a megelőző két évhez hasonló mértékű.Az export dinamikája az utóbbi időben már nem haladja meg az importét, és a szezonálisan igazított adataink is azt mutatják, hogy a külkereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés