Előfizetői tartalom

Átírt két fontos mondatot az MNB a kamatdöntési jegyzőkönyvben

A március 28-i kamatdöntő ülésen először szavazott Parragh Bianka, a Monetáris Tanács új tagja és nem nagy meglepetésre a többi nyolc taggal együtt úgy döntött, hogy az alapkamat maradjon 0,90%, és az egynapos jegybanki betét kamatlába se változzon -0,05 százalékról - derült ki a ma közzétett jegybanki jegyzőkönyvből. Ennek utolsó, előremutatást szolgáló, mondataiban csupán néhány szót, illetve a szórendet írta át az MNB az egy hónappal ezelőtti mondatokhoz képest, de azok üzenete, monetáris politikai tartalma nem változott.
Két hete tartotta a legutóbbi kamatmeghatározó ülését a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, amelynek keretében a friss inflációs jelentésről is határoztak, amelynek tartalma az inflációs előrejelzésekkel és legyezőábrával együtt már ismertté vált. Ebből a szempontból számítani lehetett rá, hogy nem lesz különösebb érdekesség az akkori ülésről ma nyilvánosságra...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái