Előfizetői tartalom

Sorsdöntő ütközethez érkezett az európai illiberalizmus

Portfolio
Vasárnap népszavazást tartanak Törökországban az alkotmány módosításáról, az eredmény pedig hosszú időre meghatározhatja az ország politikai irányát. Ha az igenek győznek, akkor megszűnne a miniszterelnöki tisztség, helyébe pedig egy rendkívül erős elnöki pozíció kerülne, egyesítve a mostani köztársasági elnök és miniszterelnök jogkörét. Sokan attól tartanak, hogy ezzel Recep Tayyip Erdogan, az illiberalizmus eszméjének egyik zászlóvívője és Törökország jelenlegi köztársasági elnöke egy de facto egyeduralmi rendszert építhet ki.

Az utóbbi hetekben a török vezetés keményen összerúgta a port az Európai Unióval, azon belül is Németországgal és Hollandiával. Recep Tayyip Erdogan egyenesen lenácizta a két ország vezetését, miután azok megakadályozták, hogy török politikusok hivatalos kampányrendezvényt tartsanak az április 16-án, vagyis most vasárnap megtartandó alkotmánymódosítási népszavazásról.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés