Előfizetői tartalom

Kalifornia túlélte történelmének egyik legsúlyosabb szárazságát

Portfolio
Kalifornia kormányzója a közelmúltban visszavonta az állami vészhelyzeti rendeletet, amelyet még 2014 elején hirdettek ki a rendkívüli szárazság miatt. Bár néhány megyében még mindig rossz a helyzet, három év után a hóval borított területek nagysága, valamint a víztározók töltöttsége alapján úgy tűnik, hogy az állam átvészelte történelmének egyik legsúlyosabb szárazságát.

2012 telén kíméletlen szárazság köszöntött az Egyesült Államok nyugati partvidékén fekvő Kalifornia államra. A helyzet nem akart javulni, lassan pedig olyan súlyossá vált, hogy2014 januárjában az állam kormányzója rendeletben vészhelyzetet hirdetett, melynek keretében korlátozták például az egy főre eső vízfogyasztást.Erre szükség is volt, a vagyonosabbak által lakott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés